Alfalfa Complex

by - December 08, 2013Manfaat Utama:Tumbuhan yang sangat kaya dengan pelbagai nutrisi – Alfalfa telah digunakan manusia sejak lebih dari 2500 tahun dan telah dikenalpasti sebagai makanan yang paling kaya dengan pelbagai nutrisi dan zat galian. Ia membekalkan nutrisi yang mana kebanyakannya tidak terdapat di dalam buah-buahan mahupun sayuran. Ia kaya dengan protein, asid amino, klorofil, serat, 15 zat galian, 10 vitamin, 8 enzim dan fitokimia. 10 biji alfalfa menyediakan nutrisi yang menyamai segelas susu.

§  Mencuci hati, darah dan usus – ini adalah makanan yang sangat beralkali yang boleh mengembalikan kenormalan badan yang berasid, menghilangkan toksin dari badan, membersihkan hati, kolon, darah dan mencantikkan kulit dan otot.

§  Melawan Alahan – Memperbaiki keadaan kulit dan hidung sensitif, kurap, bau badan dan ulat air (athlete’s foot) dengan berkesan

§  Baik untuk perubahan patologi di dalam usus dan perut – Memperbaiki masalah saluran penghadaman seperti kembung, hyperacidity, ulser gastrik, hepatitis dan sembelit.

§  Menyingkirkan lemak dan kolestrol – kajian klinikal terbukti bahawa penggunaan jangka panjang daripada alfalfa akan menghapuskan lemak, mengurangkan kolesterol, mencegah penyakit jantung, strok dan darah tinggi. Hanya Alfalfa sahaja mengandungi saponin, seperti span yang bertindak sebagai serat yang menyerap kolesterol.

§  Melawan tumor – Memakan 30-50 tablet untuk mengalkalikan badan, dengan itu memperbaiki sel-sel kanser dan membuang tumor.

§  Melegakan keletihan – Melegakan keletihan dan sebagai rawatan kepada kebanyakan penyakit

§  Mencegah/ merawat atritis – Melegakan sakit atritis dan kesakitan


Rekomendasi Alfalfa Shaklee :

Untuk kesihatan berpanjangan : 2 kali sehari – 10 biji setiap pengambilan

Larutkan 10 biji Alfalfa Shaklee di dalam air, campurkan 3 biji Shaklee Peppermint-Gingerdan jus buahan atau jus pekat untuk rasa yang lebih enak. Ia baik untuk sistem usus dan perut. Sesuai untuk diminum pada bila-bila masa.

Untuk pencucian usus dan detoksifikasi, mencuci darah, melawan kanser : 3-4 kali sehari, 10 biji setiap pengambilan (di ambil dengan air kosong)


Dapatkan Produk Shaklee anda disini. 
Sila pilih produk (tick) yang anda inginkan
Happy Shopping 
https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=97cc7b6c7b91cf6b4718df7341c89d20

Untuk sebarang pertanyaan, nasihat, dan sebagainya, bolehlah hubungi saya di :

Ella Rose: 0126255817
suhaillahussein@gmail.comYou May Also Like

0 comments

FOLLOW ME @INSTAGRAM

FOLLOW BY EMAIL