Kenapa Makanan Tambahan atau Suplimen Penting | Shaklee

by - April 03, 2017Ada orang beranggapan bahawa dengan pemakanan yang berkhasiat dan seimbang sudah cukup untuk kita kekal sihat. Sebenarnya pendapat sebegini kurang tepat dengan keadaan dan cara hidup kita di zaman moden ini. Sebenarnya makanan yang kita makan sekarang tidak dapat menampung keperluan vitamin, mineral, anti oksidan tubuh kita

Badan kita sememangnya memerlukan vitamin dan mineral sebagai tambahan seperti vitamin C yang mana bagus untuk kulit serta vitamin E, asid amino, zink dan sebagainya.


Pengambilan suplimen yang berterusan dalam jangka masa yang panjang dapat membantu mengurangkan risiko penyakit jantung, kanser, kencing manis, darah tinggi, osteoporosis dan penyakit-penyakit kronik yang lain.

Supliment Shaklee | Makanan Tambahan


Anti oksidan
Anti oksidan, vitamin B6, B12, asid folik, vitamin C, vitamin D dan vitamin E mampu mencegah penyakit dengan melindungi membran sel dan DNA didalam sel dari kerosakan akibat radikal bebas dan pelbagai jenis toksin yang masuk kedalam tubuh manusia.Menurut Dr. Bruce Daggy  suplemen bukan lagi pilihan, malah satu KEPERLUAN. 
Dr. Bruce Daggy adalah Senior Vice President, Research & Development and Chief Science Officer 

Baca 'Kepentingan Vitamin dan Gaya Hidup Sihat'


Sebab Kenapa Makanan Tambahan atau Suplimen Penting | Shaklee


Kenapa Suplimen Penting | Shaklee
Utusan 28 March 2017


Untuk pembelian secara online, sila klik DISINI.


Untuk sebarang pertanyaan, nasihat, dan sebagainya, bolehlah hubungi saya di :


Wasap: 0126255817 > nakshaklee > Klik Disini

You May Also Like

0 comments

FOLLOW ME @INSTAGRAM

FOLLOW BY EMAIL