Header Ads

Resipi ESP


Memandangkan ada juga di kalangan pengguna yang tidak mampu untuk menerima rasa soya ESP, jadi muncullah pelbagai resepi olahan. Takde masalah, asalkan tips2 berikut kita patuhi..

Tips:
1. Jangan campurkan ESP dgn air panas - Protein rosak (denaturasi) pada suhu tinggi
2. Jangan campurkan dengan bahan berasid- contohnya perahan lemon, limau nipis, limau kasturi....Protein rosak juga.
3. Shake dalam bekas bertutup rapat- mudah larut dan tekstur lebih cantik :) 
4. Campo 2, 3 ketul ais untuk menambahkan kelazatan ESP.
5. Minum air kosong sebanyak 1 liter bagi setiap 25 kg berat badan anda


Mesti cuba Resipi ni!

ESP CREMO STRAWBERRY LASSI

2 sudu makan ESP

3 biskut Cremo yang dihancurkan
1 gelas Lassi berperisa Strawberry
1/3 cawan air

- Shake kuat kuat. Sedia untuk diminum! 

- Pastikan lassi dan air dalam keadaan sejuk untuk rasa yang segar


ESP & PD Manggo Nata de Coco

2 sudu makan ESP

1 sudu makan Performance Drink
1 gelas jus Mangga Peel Fresh
1/3 cawan air
3 sudu makan Nata de Coco

- Shake kuat-kuat.

- Mangga kalau nak blend sendiri lagi terbaik.


ESP & PD Kurma Ice Blended

2 sudu makan ESP

1 sudu makan Performance Drink
3 biji kurma dibuang biji
1 cawan susu
1/2 cawan air
1/2 gelas ais

- Blend sampai hancur

- Kalau nak rasa creamy, tak perlu bubuh air


ESP & PD Walnut Chocolate Ice Blended
2 sudu makan ESP
1 sudu makan Performance Drink
2 sudu walnut yang dibakar
1 1/2 cawan susu
1/2 gelas ais

- Blend sampai hancur
- Kalau nk tukar dengan badam, kacang tanah, pistachio pun boleh


ESP VICO Shake with Mixed Nuts

2 sudu makan ESP
2 sudu makan Vico
1 sudu badam dibakar dan dihancurkan
1 sudu kacang hazelnut dibakar dan dihancurkan
1/2 sudu walnut dibakar dan dihancurkan
1 cawan susu

- Shake kuat-kuat


ESP & PD Banana with Vanilla Ice Cream

2 sudu makan ESP
1 sudu makan Performance Drink
1 biji pisang yang dah masak
1 cawan susu
2 sudu makan Vanilla Ice Cream
1/2 gelas ais

-Blend sampai hancur

Ni Juga Must Try


Dikuasakan oleh Blogger.